...

 

Ingrid Carpentier ©

Munay-Ki

 

 

Wat is “Munay-Ki”

De “Munay-Ki” zijn inwijdingsrituelen

van de Inca-sjamanen in Peru.

Munay-Ki omvat 9 stappen om de wonden te helen

uit ons verleden, onze kindertijd

en die van onze voorouders.

De genetische en karmische erfenis

waarmee we in dit leven geboren zijn.

 

De wijsheid van de Inca-sjamanen, de Q'eros.

De Q'eros vormen een leefgemeenschap in de Peruaanse Andes. Zij brengen ons de Munay-Ki.

De Q'eros zijn een oud volk dat ooit toebehoorde aan het grote rijk van de Inca's. Hun cultuur is al duizenden jaren oud. Zij hebben een vrouwelijke, op de natuur en spiritualiteit gerichte cultuur. Ze bezit een schat aan kennis over profetieën, geneeswijzen, ceremonies, rituelen en inwijdingen. Deze wijsheid hebben zij al meer dan duizenden jaren heel zorgvuldig bewaart.

 

Toen de Q'eros een voorspelling kregen over de komst van 'mannen met haar op hun gezicht en vuurspuwende stokken', daarmee een periode aan zou breken van grote chaos en veranderingen, zijn zij het hooggebergte van de Andes ingetrokken en hebben daar 500 jaar in isolement gebleven op wel 4500 meter hoogte, om hun tradities te beschermen. Hiermee hebben zij voorkomen dat hun kennis verloren zou gaan tijdens de Spaanse overheersing, die rond 1500 begon.

Onder vaak barre omstandigheden hebben zij hun schat wijselijk en met veel liefde overgedragen aan de volgende generatie, van meester op leerling.

 

De Q'eros hebben ook een voorspelling ontvangen over het juiste moment om zich weer aan de wereld kenbaar te maken. Hen werd doorgegeven dat ze moesten afdalen wanneer de sneeuw op de toppen van de bergen begon te smelten.

 

Nu is het tijd om hun wijsheid, levenswijzen en rituelen te delen met de wereld en daarmee de mensheid te helpen zichzelf te genezen van de drang naar vernietiging, en om de mensen en de aarde terug te brengen naar een harmonische samenleving.

Daarom zijn de Q'eros, nu bijna zestig jaar geleden, uit de bergen naar beneden gekomen om hun wijsheid aan te bieden.

 

In juni 2006 hebben deze Inca-sjamanen vanuit hun spirituele wereld een hulpmiddel ontvangen om de frequentie van de mens in de daaropvolgende zes jaar op het noodzakelijke niveau te brengen, op lichamelijk, emotioneel en geestelijk gebied. Het is een hulpmiddel dat via een inwijding kan worden doorgegeven. De sjamanen zelf hadden reeds 8 inwijdingen ontvangen. De meest recente inwijding van 2006 is de 'Inwijding van Creatie'. De negen inwijdingen vormen nu een volledige reeks: de Munay-Ki.

 

Deze inwijdingen stellen ons in staat om geleidelijk te evolueren naar een hogere frequentie. Door die nieuwe informatie van ons DNA kunnen onze lichamen zich aanpassen aan de frequentie van de nieuwe aarde.

 

Munay staat voor het hart en de liefde;

Munay-Ki betekent zoveel als 'ik hou van je', met als achterliggende betekenis 'wees degene die je echt bent'. Voor ons is het een middel om te worden wie we echt zijn.

 

 

Inwijdingen:

Al duizenden jaren voeren mensen overal ter wereld rituelen, initiaties en ceremonies uit bij een belangrijke persoonlijke overgang.

 

De Rites van de Munay-Ki zijn gebaseerd op de traditionele inwijdingspraktijken van de sjamanen en de Inca's en van de volkeren uit de pre-Incatijd, van de Andes en de Amazone. Tot voor kort, nog geen zestig jaar geleden, waren deze initiaties alleen bestemd voor de medicijnmensen van de Inca's.

De Rites zijn al duizenden jaren beproefd en effectief bewezen en met liefde op de oorspronkelijke manier overgedragen, en dat gebeurt nu nog, het is een nog levende traditie.

 

De Rites van de Munay-Ki zijn terug te voeren tot de grote inwijdingen van de Hindoe-vallei. De oeroude volkeren (Laika, de Bewakers van de Aarde) daar zijn met hun sjamanen gaan reizen naar de Himalaya, Tibet, Mongolië. 30.000 jaar geleden zijn deze dappere reizigers via Siberië, de Beringstraat, toen de zee helemaal bevroren was, overgestoken naar Alaska en naar wat nu Noord- en Zuid-Amerika is. De negen Rites van de Munay-Ki hebben daarom een overeenkomst met andere sjamanistische en spirituele tradities, hoewel ze in de verschillende culturen, in verschillende tijden, op een andere manier gestalte hebben gekregen.

 

Elkeen heeft de zaadjes in zich voor een lang en gelukkig leven in overvloed. De Munay-Ki Rites helpen je om deze zaadjes te laten ontkiemen. Het is verder aan jezelf om deze zaadjes en kiemen tot volle wasdom te laten komen.

 

Bij herhaling wijzen de Q'eros er nadrukkelijk op dat de 9 Munay-Ki Rites niet enkel voor ons individueel bedoeld zijn, maar dat ze er zijn om met anderen te delen.

 

 

De Cursus:

Ik geef de 9 Munay-Ki rites in drie dagdelen + een dagdeel om te leren hoe je deze mooie rites zelf kan doorgeven.

 

1) Het eerste dagdeel leer je om je heilige ruimten te openen, de breathing en de vuurceremonie, je ontvangt de eerste 4 basisrites: de rite van de Heler, de Banden van Kracht, Harmonie, en de Ziener. We sluiten af met een vuurceremonie en het sluiten van de heilige ruimte. Je ontvangt een cursusboek.

 

2) Het tweede dagdeel openen we de heilge ruimten en doen we de breathing en vuurceremonie. Je ontvangt de 3 volgende rites met meditatie: de rite van de Hoeder van de Dag, de Hoeder van Wijsheid, de hoeder van de Aarde. We sluiten af met een vuurceremonie en het sluiten van de heilige ruimte. Je ontvangt een cursusboek.

 

3) Het derde dagdeel openen we de heilige ruimten en doen de breathing en vuurceremonie. We doen een sjamanistische heling. Je ontvangt de 2 laatste rites: Hoeder van de Sterren en de Schepper. We sluiten de dag met een vuurceremonie en het sluiten van de heilige ruimte. Je ontvangt je pi-stone, het cursusboek en dvd.

 

4) Na de 9e Munay-Ki Rite ontvangen te hebben kan je desgewenst deelnemen aan de extra ingelaste dagdelen of avonden om aan te leren hoe jij op jouw beurt deze Munay-Ki Rites kan doorgeven. We doen samen de breathing, vuurceremonie en meditatie om te helen en onze zaadjes te laten groeien, en oefenen de Rites.

 

Opbouw, prijzen en agenda van de Munay-Ki cursussen vind je op de pagina:  Munay-Ki Cursussen.

De cursus wordt gegeven in groepjes van max. 6 personen.

 

 

De 9 Munay-Ki Rites:

Met elke Munay-Ki Rite open je een nieuwe deur in je proces van versnelde evolutie naar bewustwording, onvoorwaardelijke liefde en naar wie en wat je in wezen bent, naar passie om je ware bestemming te kunnen manifesteren in de wereld en volledig in harmonie te kunnen leven, telkens dichter bij het bewustzijn van eenheid.

Tijdens de Munay-Ki Rites worden de codes voor dit nieuwe menszijn aangeboden in de vorm van energietransmissies.

 

De eerste vier Munay-Ki Rites zijn de 4 basisrites .

Hierbij laat je het verleden los en geef je een nieuwe richting aan je leven.

1. Rite van de Heler: Hampe Rite

2. De Banden van Kracht: Chumpi Rite

3. Rite van Harmonie: Ayni Karpay

4. Rite van de Ziener: Kawaq Rite

 

Na deze vier basisrites volgen de drie rites die je afstemmen op de frequentie van het rijk van Engelen en Aartsengelen en de verschillende afstammingslijnen van sjamanistische Inca-helers. Deze 4 basis Munay-Ki rites geven je onder meer verbinding met het Veld van onbegrensde collectieve wijsheid.

 

5. Rite van de Hoeder van de Dag: Pampamesayok

6. Rite van de Hoeder van Wijsheid: Altomesayok

Met de  Rite van de Pampamesayok en van de Altomesayok verenig je de krachten van het vrouwelijke en het mannelijke in jezelf. Deze twee kwaliteiten komen meer in balans met elkaar en daardoor kan er ook meer balans ontstaan in je relaties met de mensen om je heen.

 

7. Rite van de Hoeder van de Aarde: Kuraq Akuyek

8. Rite van de Hoeder van de Sterren: Mosoq Karpay

9. Rite van de Schepper: Taytanchis

 

Gedetailleerde informatie over de 9 Munay-Ki rites vind je hier.

 

Bovenstaande tekst werd gedeeltelijk overgenomen uit het boek van Paul Liekers en José De Graaf: '2012 en daarna'.

 

In 2008 heb ik de 9 Rites in dank en Liefde mogen ontvangen tijdens workshops gegeven door Paul Liekens, Brigitte Meuwissen en Paul Kusters. Het is een mooi geschenk van het universum voor alle mensen om te leven in vrede, liefde en harmonie, wat ons geboorterecht is.

In lak'ech.

Home

Agenda