...

 

Ingrid Carpentier ©

Oorkaarsen

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht.

 

Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als natuurmiddel in verschillende culturen bekend.

 

Door de Hopi's, de oudste Pueblostam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit, kwam dit gebruik weer naar Europa.

Sindsdien hebben steeds meer mensen in onze cultuur de weldoende werking van deze oeroude ceremonie leren kennen en waarderen.

 

Werking

 

De oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies.

 

Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een 'bevrijdend' aanvoelende drukregeling in oor, voorhoofd en bijholten gebied.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied.

Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

 

Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

 

* Oorkaarstherapie helpt doeltreffend bij gehoorstimulatie, neus-, keel-, frontale en paranasale irritaties ten gevolge van verkoudheid; oorsuizen en oortinteling; drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraines; heesheid; voorkomen van oorontstekingen; activeren van de lokale bloedcirculatie, het lymfesysteem en het metabolisme van de energiecirculatie, alsook bij hyperactiviteit, zenuwachtigheid en stress.

 

* Oorkaarstherapie wordt afgeraden bij doorboord trommelvlies, acute oorontsteking en epilepsie.

Behandeling

 

Een oorkaarsceremonie duurt ongeveer een uur.

 

De behandeling begint met een oorreflexzonemassage. Met deze massage wordt de eigen werking van ieder orgaan ondersteund. Op en rondom de oorschelp liggen reflexzones en acupunctuurpunten, die door de massage gestimuleerd worden. Hierdoor wordt ook het regeneratieproces in o.a. het bindweefsel geprikkeld. De circulatie van energie, bloed en lymfe zal in het gehele organisme verbeteren. De massage maakt ook het gebied rondom de oren ontvankelijker en bevordert de werking van de oorkaars.

 

Na de oormassage wordt de oorkaars geplaatst.

 

Bij een behandeling worden enkel zuivere originele Hopi-oorkaarsen gebruikt en de behandeling wordt ondersteund met Reiki-energie.

 

Deze oorkaarsen zijn gemaakt van zuivere bijenwas, honingextract, traditionele Indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid, kamille en 100% natuurlijke etherische aroma-essences.

 

 

Workshop

 

Regelmatig wordt een workshop oorkaarsen georganiseerd. Hier leer je om een zachte oorreflexzonemassage te geven en oorkaarsen te plaatsen, zodat je dit later thuis bij familieleden of vrienden kan doen. Tijdens de workshop geef je een oorkaarsbehandeling en je ontvangt er een.

 

Eerstvolgende workshop:

Voor meer details en inschrijving kijk op de bovenstaande paginalink ‘Agenda’.

Indiaanse ontspannings-ceremonie: weldoend en rustgevend.

 

Geniet van de kruidige geur van de planten en honing komende uit de Indiaanse cultuur, het zacht knisperen van de oorkaars. De verre herinneringen aan een diep vertrouwen en veiligheid worden in u weer wakker gemaakt. De oorkaars vermindert ook de subjectieve klachten in oor en hoofdgebied.

Gun jezelf deze intensieve weldoende ervaring om innerlijke harmonie en geestelijke rust te bekomen.

 

* De alhier aangeboden therapie vervangt géén bezoek aan de dokter en er worden géén diagnoses gesteld. Deze behandeling is een alternatieve helingmethode. Desgewenst kan de behandeling in overleg met de behandelende geneesheer.

Terug naar

Therapieën